Röster från deltagarna

 

img-4634.jpg
Är det någon som sett mina kontaktlinser? 

2017 genomfördes en enkät bland de deltagande resenärerna. Resultatet finns i pdf-dokumentet nedan

 polenenkat.pdf

 

Röster från resorna:


"Ett stort tack till er alla för härlig samvaro under en fantastisk resa. Underbara naturupplevelser, trivsam samvaro med många glada skratt och en massa nya insikter om ett för mig helt nytt land. Ett innerligt tack till Kjell! "

 "Det var grymt kul! Har med mig många fina upplevelser. Tack!"

"Fantastiskt bra reseledare, kunnig och professionell men samtidigt hela tiden med glimten i ögat."

 "Tusen Tack alla som gjorde resan till ett minne som man bär med sig länge!"

 "Instämmer högljutt i tackkören för denna oslagbara Polenresa. För dess suveräne arrangör och reseledare och alla medresenärer."

"För mig var det åttonde resan till dessa trakter i Polen. Jag håller med, en av de absolut bästa resor dit. Allt fungerade perfekt. Kjell är en perfekt organisatör. mycket fåglar och underbart och roligt gäng, härlig stämning.

Dessutom fick jag KRYSSAT och fotat Visent, äntligen."

"Så har vi då äntligen besökt östra Polen med dess gigantiska våtmarker och lövskogar. Det blev en lång väntan sedan Lars Larsson första gången beskrev dessa marker i lyriska ordalag i början av sjuttiotalet. Och mycket häftiga fågelobsar från vitvingade tärnor och skäggtärnor till dammsnäppor och gud vet allt. Och många fördomar raserades, ett modernt Polen, god mat och trevliga människor, men framför allt naturreservat med moderna fågeltorn och information som kunde få vilket svenskt naturområde som helst att framstå som fjuttigt. Tänk om exempelvis Getterön utrustats med sådana gedigna fågeltorn som fanns vid vitryska gränsen, en dröm som förmodligen stannar vid en utopi. Och inte minst ett fantastiskt ressällskap. Men den som under många år personifierat dessa resor är Kjell Andersson från Fritsla (numera Träslövsläge). Hela resan utstrålade han en öppenhet, värme, kunskap, organisationsförmåga och humor som är få förunnat. "

"När jag för snart två veckor sedan drog ihop dragkedjan på min väska kände jag inte en endaste i resesällskapet. Det enda jag visste var att jag med stor sannolikhet skulle få uppleva fantastisk natur och mycket fågel och få se landskapet i östra Polen. Och ja, det blev verkligen en vecka med naturupplevelser utöver det vanliga. Mest tagen blev jag av mötet med Bialowieza skogen (tack Kjell för den extra turen jag fick). Det jag däremot inte hade förväntat mig var allt det andra! Jag är överväldigad över hur vänligt, omtänksamt, kunnigt, roligt och gott resesällskap jag befunnit mig i och det känns som jag fått tre fulla minibussar med nya vänner på bara en vecka! "

Mängder av besökare har njutit av Biebrza och Bialowieza sen första resan 1999. Massor av visdomsord, har sett dagens ljus i östra Polen. Här är ett urval från tidigare resor:

"Dom har körv här, stanna!"
fd HN-medarbetare Falkenberg   

"När det är blött här, är det nog blött här" Pensionerad brandman Skephult

 "Oh, my God!" Receptionist på Hotel Bartlowizna vid åsynen av en fd Fritslabo. 

 "Sväng till vänster om geten!" Uppmaning från en lokalguide till en förvirrad chaufför ute på en terrängkörning.

 "Faen, vicken go körv !" fd HN-medarbetare Falkenberg

 "Problem! Straff!" Polsk polis intervjuar reseledaren efter nytt hastighetsrekord genom polsk by

 "Oooooooooooooooooooooooooooooooooohh !" Ung fågelskådare från Fritsla efter att ha deltagit på traditionell polsk grillfest

"Ååååååååååååååååååååååååååååååååhh!
Ung fågelskådare från Fritsla dagen efter traditionell polsk grillfest